Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αχαΐα : Έφοδος Γερμανών για τα νερά της περιοχής

Παζαρεύουν την αγορά γεωτρήσεων για να εμπορευθούν τον υδροφόρο ορίζοντα.
Τον υδροφόρο ορίζοντα της Αχαΐας έχουν βάλει στο μάτι εταιρείες εκμετάλλευσης και εμπορίας νερού από την Γερμανία.
Ήδη εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν κάνει κρούση σε ιδιοκτήτη δύο γεωτρήσεων  στο Δημοτικό Διαμέρισμα του πρώην Δήμου Φαρρών, προκειμένου να τους τις πουλήσει.
Σκοπός των Γερμανών είναι να βάλουν πόδι σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον ανθρώπινο παράγοντα και στην περιοχή, προκειμένου να αναπτύξουν δραστηριότητα – πρωτίστως εξαγωγική στην χώρα τους – όπου το τελευταίο διάστημα μαίνεται ο πόλεμος και οι κινητοποιήσεις κατοίκων της Γερμανίας για την διατήρηση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως  εμπορεύσιμο προϊόν.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης των γεωτρήσεων έχει συμμετοχή στα κοινά ενώ έχει θητεύσει και σε πόστο τοπικο-αυτοδιοικητικού στην περιοχή.
Επόμενο βήμα τα νερά του φράγματος
Για τις κινήσεις των Γερμανών στην Αχαΐα έχει ενημερωθεί ήδη μερίδα του τεχνικού κόσμου αλλά και φυσικών προσώπων με συμμετοχή στα κοινά, οι οποίοι εκτιμούν, πως η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της προσπάθειας ξένων  εταιρειών να εισβάλουν στο χώρο της απόκτησης δικαιωμάτων για την εμπορία νερού, ενώ επισημαίνουν πως το μεγάλο «πάρτι» θα γίνει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία για να περάσει το νερό του φράγματος Πείρου – Παράπειρου σε χέρια ιδιωτών, με δεδομένη και την ύπαρξη ανάλογων κινήσεων από την πλευρά μεγάλης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.[http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=40791]

S.O.Sτε το Νερό
[..]Μετά τον ορυκτό πλούτο βλ.Σκουριές-Ιερισσός,σειρά έχει το πολυτιμότερο αγαθό για τόν άνθρωπο,το Νερό..Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχόνταν η κυβέρνηση..Καταστροφή του περιβάλλοντος,και ξεπούλημα ολόκληρης της περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών του Ελληνικού Λαού,σε ντόπια και ξένα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο.

Όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού ΑΠΕΤΥΧΕ και οδήγησε σε:
Υπέρογκη αύξηση των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων.
Κακή συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Αύξηση των απωλειών νερού.
Υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος.

Σήμερα και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες πολύς κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το νερό, τι θα συμβεί αύριο όταν έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες; Θα  διακόψουν το νερό από νοσοκομεία, σχολεία και πάρκα;;;!
ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σε Παρίσι, Βερολίνο, Νίκαια, Γκρενόμπλ κ.α, διώχνουν τις ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, και εδώ πάνε να μας τις επιβάλλουν. Οι Ολλανδοί απαγορεύουν με νόμο το ξεπούλημα του νερού. Οι Ιταλοί το απαγόρευσαν με δημοψήφισμα. Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί έχουν μόνον Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του!
ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου