Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Λαθραίοι Άνθρωποι ΔΕΝ Υπάρχουν

Πότε θα καταλάβεις επιτέλους Ελληναρά «πατριώτη», πως δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι;;Πότε θα καταλάβεις πώς υπάρχουν μόνο λαθραίες πολιτικές και κατ'επέκταση λαθραία μυαλά που υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές;;!!

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τώρα θέλετε να διώξετε δούλεψαν στη μαύρη εργασία όχι μόνο των μπαμπάδων σας αλλά και των ολυμπιακών έργων και πολλών άλλων έργων τα οποία θα έκαναν την Ελλάδα ΦΩΣ!! 
Οι γυναίκες τους πέφτουν θύματα των νονών της νύχτας και τα παιδιά τους του εμπορίου οργάνων!

Κανένας άνθρωπος δεν ξεριζώνεται από το σπίτι του γιατί είπε μια μέρα, α, να πάω στην Ελλάδα έτσι, για αλλαγή! Και αυτό εσύ Έλληνα το ξέρεις καλά,αφού για χρόνια ολόκληρα έφευγαν μεταναστευτικά καραβάνια από την χώρα σου.Πλοία που μέσα ήταν ο παππούς και η γιαγιά σου.Αεροπλάνα αργότερα που μετέφεραν σε κάποια άλλη χώρα τον πατέρα σου και την μητέρα σου.Και τώρα βλέπεις τα παιδιά σου να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο του ξεριζωμού.

Και αντί να καθήσεις να σκεφτείς γιατί έφτασες πάλι σε αυτό το σημείο,προτίμησες να γίνεις ρατσιστής.
Προτίμησες να γίνεις ρατσιστής σε ανθρώπους κυνηγημένους,σε παιδιά που δεν ξέρουν τι θα πει σοκολάτα και τι θα πει παιχνίδι. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από έναν πόλεμο,από μια δικτατορία,απο μία γη άγονη από την ξηρασία.

Περπατούν χιλιόμετρα με τα πόδια, στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα, δίνουν τα λίγα χρήματα που έχουν στους επιτήδειους που τους υπόσχονται ότι θα τους οδηγήσουν στη γη της επαγγελίας. Η ελπίδα τους δίνει δύναμη να αντέξουν τις ταλαιπωρίες, όσοι τις αντέξουν.

Και όταν επιτέλους φτάνουν στο τέλος του ταξιδιού τους,τους περιμένει εχθρική υποδοχή από τους πολιτισμένους Ευρωπαίους, που τους στέλνουν πίσω στη χώρα τους, στη δυστυχία, στην πείνα, στον θάνατο.Ξεκίνησαν γεμάτοι ελπίδες για την Ευρώπη, την Ευρώπη της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και βρέθηκαν στην Ευρώπη της αναλγησίας, του ρατσισμού, της υποκρισίας.Στην Ευρώπη που δεν θέλει τους «λαθρομετανάστες».

Τι θα πει όμως «λαθρομετανάστες», τι λέξη είναι αυτή, υπάρχουν άνθρωποι λαθραίοι;

Δεν μιλάμε για αντικείμενα, μιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε για μετανάστες , που έφγαν από τη χώρα τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, όπως κάναμε και μεις στις δεκαετίες 50 και 60. Μιλάμε για πολιτικούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση ή με δικτατορίες, όπως κάναμε και μεις στις δεκαετίες του 40 και του 50 καθώς και στα χρόνια της επτάχρονης δικτατορίας.

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έχει υπογράψει ότι θα δώσει άσυλο στους πρόσφυγες του Αφγανιστάν και του Ιράκ, όπου υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει χρηματοδότηση για κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τα κονδύλια αυτά δεν έχουν απορροφηθεί. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ηθική υποχρέωση που επιβάλλεται από ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και για νομική δέσμευση. Αντί να ζουν σε άθλιους χώρους χωρίς τροφή, θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί, που είναι περαστικοί από τη χώρα μας, να ζουν σε ένα χώρο με αξιοπρέπεια και επιπλέον θα είχαν δημιουργηθεί και κάποιες θέσεις εργασίας στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι κυβερνήσεις δεν τηρούν τις συμφωνίες τους, εμείς έπρεπε να είχαμε πιέσει την Ευρώπη να δώσει μια αξιοπρεπή λύση, όπως όφειλε.Πάντα όμως μπορούμε να κάνουμε  κάτι για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους ζεστάνουμε την καρδιά δείχνοντας τους αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη. Αντί να λέμε ότι είναι κλέφτες, ας τους βοηθήσουμε να μη γίνουν γιατί η πείνα και η εγκατάλειψη θα τους αναγκάσει να κλέψουν. Εμείς που έτυχε να γεννηθούμε εδώ, ναι έτυχε, δεν είμαστε ούτε πιο προνοητικοί ούτε πιο έξυπνοι ούτε πιο ικανοί, σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους.

Τα ίδια κέντρα συμφερόντων που οδήγησαν τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής στην εξαθλίωση, αυτοί που παίζουν σαν σε τζόγο τις τύχες ολόκληρων λαών για να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο χρήμα και εξουσία δεν μας   έχουν   σε καλύτερη μοίρα από τους λαούς αυτούς. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η απειλή για την ευημερία μας είναι οι μετανάστες, μας στρέφουν την προσοχή και το βλέμμα στους αθώους συνανθρώπους μας για να μας εμποδίσουν να δούμε την απειλή από τους ίδιους που μας έρχεται ολοταχώς.

Και μη ξεχνάς «'Ελληνα» ρατσιστή πως σε αυτά τα στρατόπεδα που έφτιαξαν σήμερα για τους μετανάστες που τόσο μισείς και  φθονείς ,αύριο ΕΣΥ θα είσαι εκεί μέσα.

«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς… Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…» Κάρλ Μάρξ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου