Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δημήτρης Μπάτσης ( η Ελλάδα που μας κρύβουν)


Να γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο!

Στο βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση με τίτλο ''Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' γίνεται η περιγραφή  μιας σύμβασης  η οποία έληξε το 2010. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει σύμφωνα με τον συγγραφέα ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ!
Ο συγγραφέας μας δίνει και το όνομα, η σύμβαση ονομάζεται COOPER!

Α
ς δούμε όμως αναλυτικά τα γεγονότα:
Ο Δημήτρης Μπάτσης

Με αναγκαστικό νόμο το 1940 υπογράφεται σύμβαση που παραχωρεί όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πλούτου της Ελλάδας σε εταιρία Αμερικάνικων συμφερόντων.
Με το πρόσχημα των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων, παραχωρείται στη εταιρία το δικαίωμα εξόρυξης κι εκμετάλλευσης για τις ανάγκες της εταιρίας.
Τον νόμο αυτόν τον ανακάλυψε ο δικηγόρος-οικονομολόγος Δημήτρης Μπάτσης ο οποίος ανέλυσε με λεπτομέρειες στο βιβλίο του "Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" (1947), τόσο τον παράνομο πλουτισμό σε βάρος της χώρας μας, όσο και τα παιχνίδια της μεταπελευθερωτικής Ελλάδας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Αποδεικνύει με λίγα λόγια, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν λειτούργησε ως αυτόνομο κράτος και ανέκαθεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ξένων δυνάμεων με αντάλλαγμα την ασφάλεια της εδαφικής της κυριαρχίας.
Το βιβλίο "επέζησε" κρυμμένο κατά τα χρόνια των άγριων διωγμών. ..
Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν “ιερό κείμενο”-από υπουργό σε υπουργό!
Βάσει της σύμβασης  τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο  ΔήμήτρηςΜπάτσης εν μια νυκτί στις 30 Μαρτίου 1953 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη και Νίκο Καλούμενο,κάτω και από τις επιταγές των ξένων επικυρίαρχων, με το πρόσχημα ότι ήταν  κατάσκοποι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Αφίσα για εκδήλωση του ΚΚΕ που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν των τεσσάρων εκτελεσθέντων: Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενου και Η. Αργυριάδη.

Κανείς δεν συνέδεσε την εκτέλεση του με το αποκαλυπτικό βιβλίο, και όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, η μόνη απορία των Ελλήνων ήταν: 

Γιατί η Ελλάδα, με τόσο πλούτο, δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία ή δεν μπόρεσε να μετατραπεί σε μια πλουτοπαραγωγική χώρα;
Τόσα χρόνια από τότε, και παρά τις μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές μεταβολές και τις επιβαλλόμενες νέες επεξεργασίες, το βιβλίο αυτό, παραμένει μελέτη - πιλότος και για τον σύγχρονο μελετητή.
Από το εισαγωγικό του ακόμη σημείωμα, ο Δ. Μπάτσης υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι η εκβιομηχάνιση και η ανάπτυξη στην Ελλάδα, προϋποθέτουν, "την ελεύθερη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, την πραγματοποίηση της εσωτερικής συσσώρευσης, την ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... Με τον τρόπο αυτό και τη ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας, θ' αντιμετωπίσουμε ριζικά και αποτελεσματικά, σαν ανεξάρτητη χώρα, τους οργανισμούς του διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου που θα είχαν τη διάθεση να εξαντλήσουν, σε βάρος μας, κάθε οικονομική και πολιτική πίεση, για να μας υποτάξουν στην κυριαρχία τους...".

Αν στη βάση αυτών των επισημάνσεων, βάζαμε την "αειφόρο" καταλήστευση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων, και τώρα την Ευρωπαϊκή Ενωση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου και τη γεμάτη παγίδες και κινδύνους πορεία προς την ΟΝΕ, τότε θα είχαμε την εικόνα της εξαρτημένης ελληνικής οικονομίας και της σημερινής πραγματικότητας, που απαιτεί αγώνες για την ανατροπή της. Γιατί, όπως έγραφε, προλογίζοντας το βιβλίο του Δ. Μπάτση, ο παλιός πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ν. Κιτσίκης, πραγματική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση "σημαίνουν διάσπαση του κλοιού της κακομοιριάς και της μοιρολατρίας και αποτίναξη του ζυγού της ξένης κηδεμονίας".

Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες σύμφωνα με τον συγγραφέα , αυτό ΌΜΩΣ που λέγεται ΠΡOΣΦΑΤΑ και είναι ανεπιβεβαίωτο,  είναι ότι ανανεώθηκε σιωπηρά αυτή η σύμβαση και ΠΑΛΙ κάτω από την μύτη μας! 
Διαβάστε όλο το ΦΕΚ του νόμου, και ιδιαίτερα το Β΄ Μέρος για να καταλάβετε το μέγεθος του παιχνιδιού που συνεχίζει να παίζεται μέχρι σήμερα, όπου η σύμβαση έληξε και κάποιοι θέλουν να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε εκ νέου άλλη σύμβαση, μέσα από μνημόνια κλπ, ώστε ποτέ να μη μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου