Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Και εγώ για μένα


Στην ταινία παρακολουθούμε ένα 24ωρο ενός νέου ανθρώπου που μετά από ένα ατύχημα με μηχανή μένει ανάπηρος – χάνει και τα δυο του χέρια. Παράλληλα, η κοπέλα του παραμένει κολλημένη στην κίνηση. Ενώ λοιπόν περιμένεις να δεις μία ταινία που στην πραγματικότητα ασχολείται με την αναπηρία, τελικά βλέπεις μία ταινία που ασχολείται με την ίδια τη ζωή, τις δυσκολίες μεν του ήρωα, την οργή, την προσπάθεια συνειδητοποίησης μέσα από ονειρικά ταξίδια, αλλά κυρίως της διεκδίκησης τηςζωής του επί ίσοις όροις αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων, υπό το πρίσμα του έρωτα και τηςαλληλοεξάρτησης.

 Είναι μία βαθιά ανθρώπινη ταινία με γλυκόπικρο χιούμορ αλλά και έντονη αισιοδοξία. Η ταινία είναι του σκηνοθέτη Τζώρτζη Γρηγοράκη  και είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, εμπνευσμένη από ένα στενό φίλο του σκηνοθέτη,και η ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη εξαιρετική.

Η ταινία αυτή μικρού μήκους  διαγωνίστηκε το 2009 στο  32ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και τιμήθηκε με τη διάκριση της καλύτερης ταινίας (μυθοπλασίας) .

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γρηγοράκης Τζώρτζης
Διάρκεια: 19′
Έτος: 2009
Κατηγορία: Μυθοπλασία
Παραγωγή: Λαμπρόπουλος Κώστας
Φωτογραφία: Γκίκας Κώστας
Ήχος: Παπαδημητρίου Πάνος
Μοντάζ: Αρμάος Θοδωρής
Μουσική: Δεληβοριάς Φοίβος
Σκηνικά: Ξηνταράς Γιάννης
Ερμηνευτές: Αυγουστίδης Ντίνος , Χατζησάββας Μηνάς, Καλτσίκη Αλεξία, Μουρίκης Βαγγέλης, Ξανθουδάκης Στέλιος, Κοκκίδου Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου