Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αποφασίζομεν και ΔιατάSSομεν



Έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ με πραξικοπηματικό τρόπο,για να καταλάβουν οι περισσότεροι (κυρίως οι ψηφοφόροι της τρικομματικής ακυβερνησίας  ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ),οτι έχουμε Χούντα..

Κι όχι μόνο αυτό αλλά να χαρούν κιόλας που επιτέλους δεν θα πληρώνουμε,το γνωστό "ανταποδοτικό τέλος" ή αλλιώς χαράτσι της ΕΡΤ ,ξεχνώντας πως ήδη  έχουν έτοιμη μια καινούρια και άκρως χουντική ΕΙΡΤ-ΥΕΝΕΔ,που θα απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα(βλ.Λιάτσος, Λιάρος, Ρέτσα και οι υπόλοιποι της συνομοταξίας τους),αφού θα βρουν καινούριες θέσεις στη νέα ΕΡΤ ή σε κάποιο άλλο δημόσιο πόστο.
Σίγουρα η εν ψυχρώ εκτέλεση της ΕΡΤ είναι ένα καλό δώρο στα ιδιωτικά κανάλια, για το οποίο η ΝΔ περιμένει και τα κατάλληλα ανταλλάγματα στο μέλλον.

Παρόλα αυτά ο κόσμος στέκεται δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ,αν και η αντίδραση της ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, όταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατασυκοφαντούσαν διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες (και) μέσα από τις συχνότητες της.Ανάμεσα όμως στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους υπάρχουν και οικογενειάρχες, που έβγαζαν τίμια το μεροκάματο,και  δούλευαν πραγματικά το ωράριό τους,και στην τελική η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό,και δεν μπορεί κανείς να την φιμώνει έτσι απλά,μονό επειδή μπορεί.

Να μη παραλείψουμε να αναφερθούμε και στην υποστήριξη που έχει η ΝΔ από την Χρυσή Αυγή για το κλείσιμο της ΕΡΤ..
Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε δυο ανακοινώσεις, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη κυβέρνηση πετώντας στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους. Στη πρώτη ανακοίνωση αναφέρει την έλλειψη δημοκρατίας τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στα ιδιωτικά κανάλια, ενώ στη δεύτερη ανακοίνωσή  της προσπαθέι να εξισορροπίσει την κατάσταση, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε τεμπέληδες και μεροκαματιάρηδες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε καμία από τις δυο ανακοινώσεις δεν διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Μετά την καταγγελία της τουρκικής εξέγερσης, στηρίζοντας ουσιαστικά το καθεστώς του Ερντογάν, οι "αντισυστημικοί" Χρυσαυγίτες παίρνουν θέση υπέρ της τρικομματικής κυβέρνησης και βρίσκονται απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά οι ναζιστές της ΧΑ είναι το πιστό μαντρόσκυλο στου συστήματος,και προσφέρουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους "φτωχούς" Μπόμπολα - Αλαφούζο - Κυριακού - Βαρδινογιανναίους.


Η απάντηση σε όλα αυτά που γίνονται και σε όλα αυτά που πρόκειται να γίνουν,παραμένει  πάντα η ίδια:''Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε''.

Ο Καπιταλισμός είναι σε κρίση,και προκειμένου να σταθεί όρθιος,δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.Γιαυτό όσοι χαίρονται και στηρίζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ,καλό είναι σκεφτούν, πώς αύριο το ίδιο μπορούν να ισχυριστούν και να κλείσουν εν μία νυκτί, τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία,πανεπιστήμια,και για να μη ξεχνιόμαστε έρχεται και η ιδιωτικοποίηση του νερού,παιδείας,κ.ο.κ..

Το αποφασίζομεν και διατάSSομεν ή αλλιώς succeSS story του Σαμαρά γίνεται πράξη με τον χειρότερο τρόπο, και έπεται και συνέχεια...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου