Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η συγκυβέρνηση των Χασάπηδων συνεχίζεται..



Εντάξει παραμένουν και το Τέρας ανασχηματίζεται.Ησυχάστε.Η Δημοκρατία "σώθηκε".
Προμηθευτείτε όμως και σακούλες εμετού γιατί μαζί μ'αυτούς συνεχίζεται και ο εμετός.

Αυτό σημαίνει πως το ρεσιτάλ χυδαιότητας και αυταρχισμού της ακροδεξίας κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται. Η Δημοκρατία "σώθηκε" από αυτούς που για χρόνια ολόκληρα την ξεσκίζουν ανελέητα και με κάθε αφορμή.

Το μήνυμα τους ήταν σαφές:"είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας και όποιος σταθεί εναντίον μας θα είμαστε εδώ και εν μέσω μιας νυκτίς με πυγμή, αυθαιρεσία και καταστολή, στην υπηρεσία της υπεράσπισης του καθεστώτος, θα τον εκμηδενίσουμε.".


Δέν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός ή συνταγματολόγος για να καταλάβει οτι αναστέλλονται και τα τελευταία θεμέλια δημοκρατικότητας και ελευθεριών που είχαν κατακτηθεί στο παρελθόν.

Τις σύγχρονες Χούντες μη περιμένεις να τις δεις με πηλίκιο να σου χτυπάνε την πόρτα και να παίρνουν τον πατέρα σου ή τον παππού σου για να τον στείλουν σε κάποιο ξερονήσι..Η Χούντα σήμερα έρχεται με "νόμους" ή αλλιώς με ΠΝΠ..


Η Ελλάδα είπαν δεν πάει σε εκλογές(πρός το παρόν)..Ε και;;..Και αν πήγαινε δλδ τι νομίζετε οτι θα άλλαζε,ή τι θα ψήφιζαν πάλι όλοι αυτοί που σήμερα βρίζουν καταριούνται και διαολοστέλνουν τον Σαμαρά τον Βενιζέλο και την παρέα τους ;.Αυτούς τους ίδιους θα ψήφιζαν και πάλι..Και αυτό είναι το πιο ΤΡΑΓΙΚΟ από όλα...Άλλωστε οι Έλληνες απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια πως ούτε να ψηφίζουν ξέρουν,και το κυριότερο δεν είχαν ποτέ ταξική συνείδηση.

Χάνονται ιστορικές ευκαιρίες,όπως ας πούμε οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου, 
όπου οι Έλληνες θα μπορούσαν να έχουν εκμεταλλευτεί για να ανατρέψουν αυτή την τυραννία ή τουλάχιστον να είχαν προσπαθήσει να αποδείξουν πως επιθυμούν Δημοκρατία και Δικαιοσύνη..Αντ'αυτού ο φόβος η τρομοκρατία και η προπαγάνδα τους ώθησε να οπλίσουν το χέρι του Φασισμού,με συνέπειες καταστροφικές που ακόμα δεν έχουμε δει σε όλο τους το μεγαλείο..

Κι αν θέλαμε όλο αυτό να το δούμε και με όρους Ψυχολογίας,θα λέγαμε πως οι Έλληνες πάσχουν από το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» ..Είναι όμηροι αιχμάλωτοι,δέσμιοι κάποιων άλλων αλλά παρόλα αυτά όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουν για το μέλλον και την ζωή τους,δείχνουν υποταγή και συμπάθεια σε αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους,νομίζουν, οτι εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

Έν ολίγοις αυτός ο Λαός μοιάζει να είναι κατώτερος των περιστάσεων που βιώνει..

Τα πολύ χειρότερα λοιπόν έρχονται..Η πραγματική "νύχτα του Αγ.Βαρθολομαίου" δεν έχει φτάσει ακόμα..Η ΕΡΤ ήταν η αρχή και ίσως να ήταν και μια καλή αφορμή αν δεν χαθεί κι αυτή στην πορεία.

Η σπίθα όμως έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.
Οι Λαοί σε ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκονται υπό κατοχή.Και οι αιτίες για την εξέργεση μοιάζουν φαινομενικά μικρής σημασίας. Κάποια λεπτομέρεια από τη συνολική ασυδοσία του συστήματος που μοιάζει ανάξια λόγου μπροστά σε άλλα φαινόμενα τραγικά. Στη Τουρκία αιτία έγινε ένα πάρκο, στη Βραζιλία μια αύξηση στο εισιτήριο του λεωφορείου και μετά για το ποδόσφαιρο.Σε μας ας γίνει με αφορμή την ΕΡΤ.

ΝΑΙ στην αναδιάρθρωση της ίδιας μας της ζωής, ΝΑΙ στον επανακαθορισμό των αναγκών μας και τον επαναπροσδιορισμό του συλλογικού μας προσανατολισμού.Διότι σε μερικά πράγματα δεν υπάρχουν μεσαίες λύσεις. Ή με την ελευθερία ή με τον αυταρχισμό (ο οποίος αυταρχισμός αρχικά ξεκινά από μέσα μας, εδραιώνεται με την πολιτική μας απάθεια και αμορφωσιά και στη συνέχεια σαν γάγγραινα μολύνει όλο το κοινωνικό σύνολο, οδηγώντας μας στον φασισμό, στον απόλυτο θάνατο). Καί τα δυο μαζί δεν γίνονται!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου