Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τίτλοι Τέλους-ΕΡΤ


Και έτσι, στα ξαφνικά, στις 11 Ιουνίου 2013, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ.Χωρίς πραγματικό λόγο.. Επειδή μπορεί....Πρακτικές και πολιτικές χούντας που επαναλαμβάνονται στις μέρες μας ίσως και με χειρότερη μορφή.

Η επίσημη δικαιολογία για το κλείσιμο της ΕΡΤ, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου(πρώην γλάστρα της Ρούλας Κορομηλά), είναι πως αποτελεί«περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».
Και βέβαια για άλλη μια φορά οι Έλληνες ψάχνουν να βρούν αλεξίπτωτα,γιατί για άλλη μια φορά πέσαν απ'τα σύννεφα..Πως δηλαδή  στην τόσο δημοκρατική χώρα τους με έναν τόσο δημοκρατικό πρωθυπουργό που επέλεξαν όπως ο Αντώνης Σαμαράς, βλέπουν να διαδραματίζονται γεγονότα που θυμίζουν Χούντα..
Και για να έχουμε μια είκονα,ας δούμε τι ακριβώς έκλεισαν χθές(11 Ιουνίου 2013): 
• Πέντε κανάλια: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD (δορυφορικό), ΕΡΤ HD (Ψηφιακό)

• Επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Αθήνα: 91,6 Πρώτο Πρόγραμμα, 103,7 Δεύτερο Πρόγραμμα, 90,9 Τρίτο Πρόγραμμα, 93,6 Kosmos, 101,8 ΕΡΑ Σπορ, 106,7 Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας [στα βραχέα σε όλο τον κόσμο]).

• Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο)

• 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

• Δυο μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία)

• Μια έντυπη έκδοση, η «Ραδιοτηλεόραση», ένας διαδικτυακός τόπος τοwww.ert.gr, το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, archives.ert.gr.
Στόχος της κυβέρνησης -υποτίθεται πως- είναι η σύσταση μιας νέας ΕΡΤ, το ετήσιο κόστος της οποίας για τον Έλληνα φορολογούμενο θα είναι κατά 100 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο. Για να έχουμε μια εικόνα των μεγεθών, το χαράτσι επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ η πώληση του 33% του κερδοφόρου ΟΠΑΠ στην Emma Delta του κολλητού του Σαμαρά, Δημήτρη Μελισσανίδη, έγινε σε τιμή περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ κάτω από την αναμενόμενη με βάση τα  καθαρά κέρδη του οργανισμού.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της κοροϊδίας, ο Χρήστος Γιαννούλης της ΕΤ3 κατήγγειλε  πως ο ίδιος ο Σίμος Κεδίκογλου «με επιστολή διόρισε 24 άτομα με μισθό 100+ κανονικών υπαλλήλων». Και φυσικά, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα στοιχεία για αυτή την καταγγελία -όπως και για πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις- θα χαθούν.
Επίσης, αξίζει να δούμε ένα απόσπασμα από μια επιστολή που δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πριν από ακριβώς τρεις μήνες, καταγγέλοντας προσλήψεις ημετέρων από την κυβέρνηση (ολόκληρη εδώ):
  • Ποια εργασία προσφέρει και σε ποιόν τομέα απασχολείται ο κ. Αντώνης Λιάρος; Ο κ. Λιάρος, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, προσελήφθη με μισθό 3.500 ευρώ αλλά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην ΕΡΤ, ούτε έχει προσφέρει κανένα είδος εργασίας.
  • Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ και πού ακριβώς απασχολείται η κυρία Ματίνα Ρέτσα; Η κυρία Ρέτσα προσελήφθη με μισθό 3.000 ευρώ ως «σύμβουλος». Η κυρία Ρέτσα, που είχε κατέβει στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια, δεν πάτησε επίσης ποτέ το πόδι της στην ΕΡΤ και απασχολείται καθημερινά στο γραφείο του υφυπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου. Ολη η δημοσιογραφική πιάτσα το γνωρίζει αυτό.
  • Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ και σε ποιόν τομέα απασχολείται ο κ.Χρήστος Μαχαίρας; Ο κ. Μαχαίρας προσελήφθη με μισθό 3.500 ευρώ το μήνα και επίσης δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην ΕΡΤ.
  • Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ η κυρία Βούλα Κεχαγιά; Η κυρία Κεχαγιά προσελήφθη πρόσφατα με 3.500 ευρώ το μήνα και επίσης δεν εμφανίζεται ποτέ στα γραφεία της ΕΡΤ.

Σαφώς και το κατάντημα της ΕΡΤ δεν είναι σημερινό..Το έχτισαν όλοι οι πολιτικοί του διπόλου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,που πέρασαν απο το μαγαζί αυτό,χρησιμοποιώντας το κατά το συμφέρον τους αλλά και για την πραγματοποιήση των πελατειακών τους σχέσεων(βλ.κομματικούς διορισμούς,κλπ).


Είναι, όμως, απαράδεκτο να κλείνεις με αυτόν τον τρόπο μια ΔΕΚΟ χωρίς έστω να έχεις φέρει το θέμα τουλάχιστον για συζήτηση στη βουλή. Είναι αντιδημοκρατικό και δεν σέβεται τους πολίτες της χώρας. Ακόμα περισσότερο είναι απροκάλυπτα αυταρχικό! Δεν υπάρχει ούτε καν η έννοια της "κατ' επίφαση δημοκρατίας".
Τι δήλωνε ο Κεδίκογλου ένα χρόνο πρίν για την ΕΡΤ



Το τελευταίο λεπτό μεταδοσης ΕΤ1

Σήμα ΕΡΤ & Εθνικός Ύμνος- (ΤΕΛΟΣ) -







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου