Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ


Είναι δυνατόν σήμερα που η γνώση είναι ελεύθερη, και οι διανοητικώς ανάπηροι δεν καίνε δημοσίως τα βιβλία όπως το μεσαίωνα, να εξακολουθούν να υπάρχουν διανοητικώς ανάπηροι που θέλουν να βάλουν τα παραμύθια του Μωυσή πάνω από τη σύγχρονη επιστήμη. Με ποια λογική αποδεχόμαστε  βιβλία και μάλιστα Ιερά, να υμνολογούν υπέρ των  Ιεροσολύμων και των Εβραίων και από την άλλη να υβρίζουν τους  Έλληνες.
Είναι δυνατόν σήμερα να ασπαζόμαστε δοξασίες  προ  2.000  και 3.000 ετών περί δημιουργίας του  κόσμου, για  Αδάμ και για  Εύα, για κόλαση και παράδεισο. Όλα αυτά είναι  πιστευτά  μόνο  από  τους  ανόητους, τους αγράμματους,  και  τους φανατικούς.
Οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαβάσει Δαρβίνο, η Χέκελ, η γνωρίζουν τις αδιάψευστες  θέσεις  της σύγχρονης επιστήμης, και διαθέτουν  μυαλό, γελούν  μ’  αυτά τα εβραϊκά  παραμύθια που συνέταξε ο Μωυσής και οι διάδοχοι του.
Είναι δυνατόν σήμερα – στην εποχή της τηλεόρασης – η θρησκεία να στηρίζει ακόμη την ύπαρξη της σε θαύματα -που δεν  τα βλέπουμε στην τηλεόραση – και δεν  αποδεικνύονται, αντί να αρθρώνει ορθό  λιτό και σύγχρονο λόγο.
Είναι  δυνατόν να προσκυνάμε  για ( Αγίους ) Εβραίους  και μάλιστα αμφιβόλου ηθικής,  όπως  μεταξύ των άλλων και τον  πρωτοκλασάτο  Απόστολο Πέτρο που φέρει ακέραια την ευθύνη  για το θάνατο του Ανανία και της Σαπφείρας,  άρα  είναι ο ηθικός αυτουργός  εγκλημάτων.
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι  300  χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού μπόρεσαν και βρήκαν το σταυρό  κατόπιν ανασκαφών στη κορυφή του βραχώδους (κρανίου τόπος) λόφου Γολγοθά,  μα τόσο κουτούς μας περνάν, γίνονται προσχώσεις στις κορυφές των λόφων;
Είναι δυνατόν να έχουμε κάνει ιερό μας βιβλίο την παλαιά διαθήκη. Ένα βιβλίο που διδάσκει  μισαλλοδοξία, ρατσισμό, εκδικητικότητα,  και πώς  γίνονται οι γενοκτονίες.
Ένα βιβλίο που γράφει ότι είπε ο Θεός πως μόνο οι Εβραίοι είναι ο περιούσιος  λαός του. Τότε οι άλλοι λαοί τι είναι;   Η μήπως  είναι ρατσιστής ο Θεός ;
Από το ίδιο βιβλίο μαθαίνουμε  για τις  γενοκτονίες που διέπραξαν οι Εβραίοι                  στην Ιεριχώ  στην Γαϊ,  και σε όλες τις πόλεις της  Παλαιστίνης. ( Ιησούς  του  Ναυή  στο Α΄18  στο  Κ στ΄21 – 24  και  η΄ 22 – τέλος )
( Βασιλέων Α΄ ιη, 40 )Την θανάτωση  400 ιερέων της θρησκείας  Βαάλ  «Δι’ ιδίων χειρών»  του Προφήτη  Ηλία.  (Να ένας ακόμη  αιμοσταγής  Άγιος…….)    Και όλα αυτά τα εγκλήματα έγιναν κατόπιν εντολής του Θεού   των Εβραίων .……..Στον  οποίον  μας επέβαλαν οι Ρωμαίοι,  επί  ποινή  θανάτου,  να πιστεύομαι και εμείς.
Είναι δυνατόν να ασπαζόμαστε τη ρύση  « μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι ». Προκαλώ οποιονδήποτε που το διδάσκει σήμερα να απαρνηθεί τα αγαθά του πολιτισμού μας και να ζήσει όπως πριν 2.000 χρόνια. Γιατί όλα αυτά τα επιτεύγματα που απολαμβάνουμε σήμερα είναι έργα ευφυών ανθρώπων.  Μας ζητούν με άλλα λόγια να μείνουμε αμόρφωτοι  όπως τον παλιό καιρό για να είμαστε υποχείρια όργανα τους. «Όσο δεν μας καταλαβαίνουν  τόσο μας θαυμάζουν» έλεγε  ο  Γρηγόριος.
Ο Τζιορντάνο Μπρούνο Ιταλός  φιλόσοφος που τον έκαψε στην πυρά η « ιερά εξέταση » το  1600 είχε πει : Με τη θρησκεία κυβερνώνται οι αμαθείς,   και η φιλοσοφία είναι για τους μορφωμένους ώστε να μπορούν να κυβερνούν.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες,   μας θέλουν  άβουλα όντα, μας  θέλουν δούλους, αυτό συνεχώς μας ψέλνουν, είμαστε δούλοι του Θεού. Μας θέλουν πιστούς οπαδούς και με παρωπίδες. Μας  θέλουν  πρόβατα και τους εαυτούς τους ποιμένες.  (Βλέπε  Αρχιμανδρίτης), δηλαδή ο Άρχων  του μαντριού.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες γνωρίζουν τη δύναμη τους ότι εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των λαϊκών μαζών μπορούν  να τις ποδηγετούν, και αυτό κάνουν και μάλιστα με τόσο θράσος που τους κάνει αδίστακτους.  Δεν είναι τυχαία η παροιμία που κυκλοφορεί στα χωριά μας  «είδε ο  Θεός τον παπά και φοβήθηκε»
Το ιερατείο προκειμένου να ασκεί απόλυτο έλεγχο στις λαϊκές μάζες τάζει στους πιστούς παραδείσους, και στους μη πιστούς την κόλαση. Είναι εντελώς παράλογο άνθρωποι που έζησαν όλη τους την ζωή εντίμως, αλλά δεν ήσαν πιστοί, να θεωρούνται  ανέντιμοι. Και άνθρωποι που σε όλοι τους τη ζωή διέπρατταν εγκλήματα, και προς το τέλος του βίου τους δήλωσαν μετάνοια, να θεωρούνται έντιμοι.
Είναι σώφρον να εγκαταλείψει  κάποιος  τη  γυναίκα  του,  τα  παιδιά του  και  γενικώς την οικογένειά του, για χάρη της  Εκκλησίας.
Είναι στους πάντες γνωστό ότι η περιουσία και τα έσοδα της  Εκκλησίας  είναι  τεράστια.
Παρ’ όλα αυτά νέμονται ένα μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο είναι μηδαμινή έως αρνητική. Και επειδή οι  Έλληνες πολίτες συμβάλουν άπαντες στον κρατικό προϋπολογισμό με έμμεσους η άμεσους φόρους είναι δικαίωμα τους να γνωρίζουν και να ασκούν κριτική στο τι κάνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες,  ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν.
Αν θέλουν λοιπόν στο  Ιερατείο να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους  Όπως η δημοκρατία μας κρίνεται και επικρίνεται με αποτέλεσμα να βελτιώνεται, όπως το σύνταγμα μας συνεχώς αναθεωρείτε και προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα,  έτσι και η θρησκεία να πάψει να είναι δογματική,  να δέχεται τη κριτική, και να προσαρμόζεται συνεχώς στις απαιτήσεις και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.  Ειδικά σήμερα που η τεχνολογία και γνώση καλπάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, θα αποτελέσουν έγκλημα, εις βάρος των γενιών που έρχονται, οι μεσαιωνικές δοξασίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου