Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Street Art Festival Patras │ ArtWalk. Μια βόλτα σε μια πόλη που γεμίζει χρώμα και αλλάζει!

Και να που τελικά η Πάτρα γέμισε χρώμα! Η αρχή έγινε το 2014 με τη «γέννηση» του 1ου Street Art Festival Patras │ ArtWalk 1, συνεχίστηκε το 2016, όταν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα ανέλαβαν να ομορφύνουν δέκα μεγάλους τοίχους της πόλης, και φτάσαμε στο 2018 όπου το όραμα των εθελοντών της Art in Progress παίρνει σάρκα και οστά σε μια πόλη που γεμίζει χρώμα!
Όταν τον Ιανουάριο του 2016 οι διοργανωτές του ArtWalk καλούσαν τους πολίτες της Πάτρας να «Αφήσουν τον τοίχο τους ελεύθερο στα χέρια των καλλιτεχνών» δεν ήταν πολλοί αυτοί που μπορούσαν να φανταστούν αυτό που θα ακολουθούσε. Και όμως ο στόχος είχε τεθεί από τότε:
«Η Art in Progress στοχεύει στο να ομορφύνει κάθε αδιάφορη γωνιά της πόλης και γι’ αυτό ζητά βοήθεια και συνεργασία από φιλότεχνους πολίτες. Όποιος κατέχει έναν εξωτερικό βαρετό τοίχο, η Art in Progress τον αναλαμβάνει και του προσφέρει χρώμα και τέχνη. Αφήστε τον τοίχο σας ελεύθερο στα χέρια των καλλιτεχνών, κάντε την πόλη πιο συναρπαστική!»
Δυο χρόνια μετά, και ενώ το ArtWalk 3 είναι σε εξέλιξη, 13 τοίχοι έχουν μετατραπεί σε έργα τέχνης και μέχρι το τέλος του φετινού φεστιβάλ θα έχουν γίνει 22! Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται όλα τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη μέχρι τώρα και θα προστίθεται κάθε ένα που τελειώνει, όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια, καθώς από ότι φαίνεται στο ArtWalk έχουν πολύ όρεξη για δουλειά. Βγείτε στο δρόμο, ψάξτε τα, φωτογραφίστε τα, κάντε μια βόλτα σε μια Πάτρα που γεμίζει χρώμα και αλλάζει!Τα έργα που είναι σε εξέλιξη μπορείτε να τα παρακολουθείτε στη σελίδα του ArtWalk. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο επόμενο φεστιβάλ, αφήνοντας τον τοίχο σας στα χέρια των καλλιτεχνών, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα: 6934269856 & 6948098744 
tetartopress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου