Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Οι Social Waste στην Πάτρα

"Της Πάτρας όλα τα σχολεία, το ‘χαν σηκώσει παντιέρα.
Πριν η κυβέρνηση στείλει κενταύρους να δολοφονήσουν τον Τεμπονέρα.
Το τραγουδήσαμε μαζί, καλή παρέα, γλυκό κρασί.
Το’ πε κι ο Παύλος, σε κάποιο του στίχο, πριν μας τον σκοτώσουν οι ναζί.
Τον σάπιο κόσμο θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς…"

Υπάρχουν στίχοι που σε παρασύρουν,σε ξεσηκώνουν,σε κάνουν να σκεφτείς,να προβληματιστείς,να διαβάσεις,να μάθεις.Στίχοι πολιτικοί, στίχοι-συνθήματα.Οι Social Waste γράφουν,παίζουν μουσική,σκέφτονται,μιλάνε και δρουν πολιτικά. Παρεμβαίνουν,στηρίζουν κινήματα, κοινωνικούς αγώνες και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. 

Social Waste - Πάτρα 19/5/2018

Οι Social Waste εφοδιασμένοι με ντραμς, λαούτα, λάφτες, γκάιντες, λύρες και μπάσο στην Πάτρα.

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των active member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions.

Μετά από περιπλάνηση ετών στον κόσμο του ελληνικού hip hop, πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά τραγούδια και εμπειρίες στη σκηνή. Το 2004 αποχωρούν από τη Freestyle Productions, τηρώντας σιγή ιχθύος μέχρι και το 2013, οπότε αποφάσισαν να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Το Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Στη γιορτή της Ουτοπίας», το Δεκέμβρη του 2015 το άλμπουμ «Με μια πειρατική γαλέρα» και τον Φλεβάρη του 2017 μαζί με τα Αντίποινα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Το hip hop της Μεσογείου»

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του hip hop με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου.
Μετρούν πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους, κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Μεξικό.


19 Μαΐου, Πάτρα Αίγλη Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Πατρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου