Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι Πατρών – Οι προβοκάτσιες των Λιμενικών

Ένας ακόμα τραυματισμός στο Λιμάνι της Πάτρας. Αυτή τη φορά το «θύμα – τρόπαιο» της βάρβαρης επίθεσης λιμενικών, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, ήταν ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής που μαχαιρώθηκε στα πόδια.

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Κίνησης:

Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι Πατρών – Οι προβοκάτσιες των Λιμενικών
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη βάρβαρη επίθεση των Λιμενικών που σήμερα (Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018) ξεπέρασαν κάθε όριο. Θύμα τους – τρόπαιο στον πόλεμο που διεξάγουν «φυλάγοντας Θερμοπύλες» ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής, το οποίο μαχαίρωσαν (!) στα πόδια προσπαθώντας να καταστρέψουν τα παπούτσια του και με τα γκλομπς προκάλεσαν θλαστικό τραύμα στο ένα πόδι και κάταγμα στο μετακάρπιο!
Καταγγέλλουμε την ανοχή -αν όχι ανοικτή στήριξη- τέτοιων πρακτικών από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το παιδί, πήγαν 4 αστυνομικοί και 2 με πολιτικά από το Λιμενικό (όπως δήλωσαν) αφ’ ενός να πουν ότι το παιδί τραυματίστηκε μόνο του και αφ’ ετέρου να πάρουν τα παπούτσια του!
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από κάποια «πρόθυμα» ΜΜΕ που αναπαράγουν χωρίς ντροπή την αφήγηση των δυνάμεων καταστολής, υπηρετώντας την ξενοφοβική και ρατσιστική υστερία.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά ότι υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η απάνθρωπη και ρατσιστική Ευρωτουρκική συμφωνία που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησης.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει αυτό τον ανηλεή πόλεμο που ασκείται σε ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά πολιτικές «έκτακτης ανάγκης» και αποκλεισμού.
Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να βάλει τέρμα στην ανεξέλεγκτη, παράνομη και απάνθρωπη δράση μιας δράκας υπανθρώπων που ξερνούν ρατσιστικό μίσος ακόμα και σε παιδιά, προσφυγόπουλα.

-tetartopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου