Μετά από 8 χρόνια μνημονίων, οι ακροδεξιοί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατεβούν στους δρόμους. Αναγκαστικά, τέτοιες απόπειρες, δε μπορούν παρά να συνοδευθούν από ευτράπελα, αλλά και hoaxes, γιατί με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να καταλήξεις ακροδεξιός, παρά αδιαφορώντας επιδεικτικά για την αλήθεια.
Πριν από μερικούς μήνες για παράδειγμα, συγκεντρωμένοι πατριώτες στις Πρέσπες, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή τους την κρατική καταστολή, έφτασαν στο σημείο να βλέπουν σύννεφα και να νομίζουν ότι τους έχουν βάλει φωτιά οι μπάτσοι για να τους κάψουν ζωντανούς.
Παρόμοιο σκηνικό, φαίνεται να επαναλαμβάνεται στα απόνερα της ΔΕΘ, για την οποία το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε, είναι για έναν ακροδεξιό που κυκλοφορούσε με καταβασμένα τα παντελόνια του και έναν παπά με αντιασφυξιογόνα μάσκα.
Και πώς θα τονωθεί το αίσθημα των ακροδεξιών, πιστεύοντας ότι είναι οι μοναδικοί που μπορεί να φάνε ξύλο από την αστυνομία; Πώς θα νιώσουν λίγο μπαρουτοκαπνισμένοι, αν το μόνο που έμεινε για να θυμούνται από την πορεία τους, είναι ένας τύπος που είχε κατεβάσει τα παντελόνια του;
Μικρό το πρόβλημα, σκέφτηκαν πολλοί από αυτούς. Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα. Θα βγάλουμε φωτογραφίες από άλλες καταστάσεις και θα τις παρουσιάσουμε όπως θέλουμε. Άλλωστε ποιος θα μας αμφισβητήσει; Τα γίδια που μας ακολουθούν;
Να, ας πούμε, μια φωτογραφία σαν αυτή:
Μια φωτογραφία, ίσως μνημείο στην κρατική καταστολή, από το 2008. Ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην την έχει δει. Μας έρχεται από τις 7 Δεκεμβρίου του 2008. Μία μέρα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τότε βέβαια κανένας ακροδεξιός δε ζήτησε τη σύλληψη του αστυνομικού οργάνου. Δεν ενοχλήθηκε που ένας μπάτσος σήκωσε το όπλο “ΕΝΑΝΤΙΌΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ”
Ή ας πούμε αυτή εδώ η φωτογραφία:
Διακινούμενη αρχικά από το Γιάννη Λοβέρδο και στη συνέχεια από χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter, η οποία όμως μας έρχεται από το μακρινό 2011. Τότε που πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα μνημόνια, απειλώντας με δημοσιονομικό εκτροχιασμό την Ελλαδίτσα μας. Φαίνεται όμως πως τότε ο παππούς με την ελληνική σημαία, ήταν αρκετά επικίνδυνος για να τον “κυνηγιύν” τρεις πάνοπλοι ΜΑΤατζήδες.
Διακινείται από ιστοσελίδα που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγο καιρό, αλλά έχει μπει δυναμικά στο χορό των fake news. Μάλιστα, συνοδεύεται και από πολύ αγανακτισμένο κείμενο:
Μια νέα φωτογραφία από το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης προκαλεί οργή και αγανάκτηση.
Ένας «αστυνομικός» των ΜΑΤ, κρυμμένος πίσω από μια στολή και ένα κράνος, κάνει απρεπείς χειρονομίες σε γυναικόπαιδα.
Και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι «ακολουθεί εντολές» ή «κάνει τη δουλειά» του να μας απαντήσουν λίγο…
Ποια ακριβώς είναι η δουλειά του;
Η δουλειά του αστυνομικού δηλαδή, είναι να δείχνει κωλοδάχτυλο στα γυναικόπαιδα;
Ποια μάνα τον γέννησε και του έδωσε αυτές τις αρχές;
Ποια κοινωνία τον μεγάλωσε;
Ποια υπηρεσία εγκρίνει αυτούς τους αλητάμπουρες στην αστυνομία;
Στο συλλαλητήριο συνέλαβαν οκτώ απλούς πολίτες που βγήκαν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα.
Οι ΜΑΤατζήδες που έκαναν τα αίσχη γιατί μένουν ατιμώρητοι;
Γιατί δεν συλλαμβάνεται ο εν λόγω ασυνείδητος μπάτσος;
Που είναι τέλος πάντων ο εισαγγελέας; Γιατί δεν επεμβαίνει;
Σε μια χώρο που το να ασκείς το δικαίωμα σου στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, είναι μη αποδεκτό, πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για δημοκρατία.
Χουντικό είναι το καθεστώς.
Αιτούμαστε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, μήπως παρ ‘ελπίδα κάποια αρχή έχει παραμείνει αδιάβλητη!
Τι κι αν η φωτογραφία υπάρχει από το 2011; Τι κι αν η χειρονομία είχε γίνει πάλι προς πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στα μνημόνια; Τότε οι διαδηλωτές δεν ήταν “γυναικόπαιδα”. Ήταν αναρχοκομμούνια που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους καλούς μας δανειστές.
Και η λίστα συνεχίζεται. Λογαριασμοί, στο twitter που είναι εμφανώς ψεύτικοι και δημιουργημένοι με αυτοματοποιημένο τρόπο, αναπαράγουν όποια φωτογραφία βρουν στο google που έχει να κάνει με αστυνομική βία και καταστολή.
Να, σαν έναν λογαριασμό, που έχει την ονομασία “@WR1wm87NIeYwarE” και ανέβασε αυτή
τη φωτογραφία:
η οποία μας έρχεται από τις 5 Οκτωβρίου του 2011, και στην οποία βλέπουμε ένα μπάτσο να επιτίθεται στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.
η οποία μας έρχεται από τις 5 Οκτωβρίου του 2011, και στην οποία βλέπουμε ένα μπάτσο να επιτίθεται στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.
Και η λίστα συνεχίζεται. Είναι τρομακτική η οργάνωση και οι πόροι που ρίχνονται στην αναπαραγωγή αυτού του υλικού. Και φυσικά κανένας δε νοιάζεται. Οι ψεύτικες φωτογραφίες σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Οι αληθινές όχι.
-σπασμένο παράθυρο
-σπασμένο παράθυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου