Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ο Carlos Latuff στη δίκη της ΧΑ ,σκιτσάρει για τη Μάγδα Φύσσα.



Ο σκιτσογράφος Carlos Latuff έδωσε το παρόν σήμερα στο Εφετείο στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, σκίτσαρε τη μητέρα του Παύλου, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη του στον αντιφασιστικό της αγώνα ενάντια στους Χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον γιο της,και στο αίτημα της για Δικαιοσύνη.

Πριν την έναρξη της δίκης, ο  Βραζιλιάνος σκιτσογράφος συνάντησε τη Μάγδα Φύσσα, λέγοντάς της πως είναι τιμή γι αυτόν που τη γνωρίζει από κοντά. «Και στη Βραζιλία έχουμε πολλές μητέρες σαν κι εσάς, με τόση δύναμη», της είπε ο Λατούφ, με την μητέρα του Παύλου να του απαντά: «μακάρι να μην χρειαζόταν να δείξουμε αυτή τη δύναμη, όταν είμαστε θύματα αυτής της υπόθεσης»

O Latuff παρακολούθησε από κοντά τη δίκη της ΧΑ, σκιτσάροντας εκτός από τη Μάδγα Φύσσα, που είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο, την έδρα του δικαστηρίου,αλλά και τους συνηγόρους των Χρυασυγιτών- εκφράζοντας παράλληλα και την έκπληξή του που ήταν τόσοι πολλοί σε αριθμό.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο Latuff επιφύλαξε  ένα δώρο στη μητέρα του Παύλου, δίνοντάς της ένα σκίτσο που έφτιαξε εκείνη τη στιγμή για τον δίκαιο αγώνα της ίδιας αλλά και του γιου της απέναντι στο τέρας του φασισμού.
*******************

O Κάρλος Λατούφ είναι καλλιτεχνικός και πολιτικός ακτιβιστής και επιχειρεί μέσω των σκίτσων του να σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα.  Το έργο του αποτελεί μία καταγγελία απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, το σιωνισμό και τον καπιταλισμό, ενώ έχει σχολιάσει πολλές φορές αρνητικά τον επεμβατισμό των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής έχει φυλακιστεί τρεις φορές επειδή έχει θίξει τη βιαιότητα των βραζιλιάνικων κατασταλτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου