Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

2016: το έτος που οι αλληλέγγυοι έφταιγαν για όλα

To ’08 έφταιγαν οι κουκουλοφόροι, το ’11 οι μπαχαλάκηδες, το ’12-’14 οι προβοκάτορες. Το έτος ’16, θα είναι το έτος που φταίνε οι αλληλέγγυοι.
Δεν πα να υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο αλληλέγγυος να ταΐζει οικογένειες;
Δεν πα να υπάρχει τοίχος στον Έβρο και ο αλληλέγγυος να βουτάει στο Αιγαίο σώζοντας ζωές;
Δεν πα να φορτώνει ασθενοφόρα με μωρά και βανάκια με παιδικά ρούχα;
Δεν πα να εξετάζει αρρώστους υπερήλικες;
Δεν πα να διαμαρτύρεται γιατί συτίζονται άνθρωποι μέσα από συρματοπλέγματα;
Δεν πα να κουβαλά παπουτσάκια και κουβέρτες, να φυλάει σκοπιές το βράδυ για τους φασίστες, να λέει σε υπουργούς πως να κάνουν τη δουλειά τους στο τηλέφωνο, να τον φωτογραφίζουν οι δήμαρχοι για να ξεκαρφωθούν, να βάζει σε ψυγεία τα νερά και να πακετάρει κούτες για τα νησιά, να τρέχει να προλάβει τους αλήτες των λεωφορείων να μην χρεώσουν πολλά.
Να ζητά από τους μπάτσους να σταματήσουν να βαράνε και από τους καντiνιέρηδες να σταματήσουν να αισχροκερδούν, από τους μαφιόζους να σταματήσουν να απειλούν και από τους δημοσιογράφους να μην παραποιούν, από τον συγγενή του να μην αναπαράγει τις μαλακίες της ακροδεξιάς και από τον διπλανό του να μην περιμένει το κράτος της αριστεράς.
Να ελπίζει σε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και να είναι αυτός ο περίεργος. Ο τρελός του χωριού, ο εξόριστος του εφικτού, ο υπονομευτής της νομιμότητας, διασαλευτής της σταθερότητας, ο αρνητής των Νόμπελ, στόχος διαχρονικός, πάντα «δήθεν» αυτός, στον κόσμο των αυθεντικών σκατόψυχων. Υποκινητής των απελπισμένων και καταζητούμενος των βολεμένων.
Πάντα θα φταίει ο αλληλέγγυος.
Και όπως είπαν και κάποιοι άλλοι, αλληλέγγυοι και αυτοί, σε μια παραλία του Αιγαίου:
«Φέρτε τα ΜΑΤ, εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω»
υ.γ. :
Μάστορα, πιάσε ένα Νόμπελ Ειρήνης με πάγο.

http://www.provo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου