Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

"Eφυγε" ο Φιντέλ Κάστρο – Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης.




Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης και μία από τις πλέον σημαντικούς πολιτικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα Φιντέλ Κάστρο.
Σύμφωνα με τον αδελφό του, Ραούλ, ο Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, υποκύπτοντας στα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από την κουβανική τηλεόραση και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από τον νυν πρόεδρο της Κούβας.
Σαν να γνώριζε ότι το τέλος του πλησίαζε, ο Κάστρο είχε εκφωνήσει έναν ιδιαιτέρως συγκινητικό λόγο στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, στις 19 Απριλίου 2016.




«Σύντομα θα γίνω 90 ετών. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα. Δεν είναι το αποτέλεσμα καμίας προσπάθειας, αλλά το καπρίτσιο της μοίρας. Σύντομα θα είμαι σαν όλους τους άλλους. Για όλους μας έρχεται κάποια στιγμή η σειρά μας. Αυτή ίσως είναι και από τις τελευταίες φορές που βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα.

Ίσως είναι έτσι, αλλά οι ιδέες του Κομμουνιστικού Κομματος θα παραμείνουν ως απόδειξη ότι σε αυτόν τον πλανήτη, όταν κάποιος εργάζεται με θέρμη και αξιοπρέπεια, θα μπορεί να παράγει αυτά τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που οι άνθρωποι χρειάζονται».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου